kishelma.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
 
Leeftijd: 3 jaar en 5 maanden 
 

 
 
Veel mooie gedichten met
iedere maand een ander thema.
 
Wil je jouw punt hier terugvinden?
Meld je dan nu aan!
 
 
Doe mee aan de vrede
en plaats deze vredesduif
op je website voor een
betere wereld zonder oorlogen
en haat voor een wereld
vol vriendschap,
liefde en verdraagzaamheid.
 
 
 
Elk kaarsje, hoe klein ook.
brengt licht in de duisternis.
Dit kaarsje brandt voor hen
die het nodig hebben en voor
hen die niet meer bij ons zijn.
 
 
Deze virtuele vrouw loopt
in de strijd tegen borstkanker,
om zo de aandacht te vestigen
voor dit wereldwijde probleem.
Neem haar over en zorg
dat ze blijft lopen.

Awards
Als je in mijn vriendenlijst staat,
mag je deze meenemen!
 
Gekregen van Tanya ter stimulans
om te bloggen
 
 
Award voor webloggers vanwege
hun houding tegenover andere
webloggers en/of uit dankbaarheid
 
Gewonnen bij Onsthemagedichtenhoekje
met het gedicht 'Moelijke woorden'
 
 
Gekregen van
mijn vriendin Tanya
 
 
15-11-2009
 
 
 
 
Achterstand
Heel erg maar ik loop nu dus twee weken achter met bloggen. Komende maandag en dinsdag heb ik twee tentamens, vier in totaal. Maandag geen praktijktoets en een casustoets, dinsdag een bloktoets en een voortgangstoets. Gelukkig overlapt de stof elkaar maar het blijft veel, vooral omdat je nog niet goed weet wat belangrijk is en hoe diep er op de stof wordt ingegaan in de toets. Spannend dus allemaal en de hele klas is al een week gestresst en krijgt spontaan de kriebels van het woord toets. We hebben halverwege de week een verbod ingevoerd voor dat woord haha. Maar goed, het gaat vast wel lukken, gewoon even de schouders eronder. Beginnen aan die berg en niet zeuren. Daarom ga ik dat nu ook niet doen. Ik ga eens kijken wat er van de wedstrijd van 16 oktober is blijven hangen.
 
Zaterdag 16 oktober hadden we een wedstrijd om half vijf, thuis. Voor ons een normale tijd, maar goed,  het kon even niet anders. De wedstrijd was verzet omdat de tegenpartij op de oorspronkelijke datum en tijd niet kon. Wij waren dit keer maar met zes speelsters, wat betekende dat we allemaal vier sets zouden moeten spelen. Ook nu weet ik het niet meer precies per set, maar ik ga mijn best doen. Met zes spelers hebben we de wedstrijd dus gespeeld. Dit keer ging het goed met de opstelling, volgens mij hebben we geen een keer vakfout gestaan in tegenstelling tot de eerste wedstrijd (toen was dat zo'n 25 keer). We hadden een andere coach dan gewoonlijk, maar daar ging het niet minder om. Ons systeem was af en toe ver te zoeken, het blok ging niet helemaal lekker, maar er werd weer hard gewerkt. Iedereen was na de wedstrijd helemaal kapot. Vorig seizoen hadden we de afspraak altijd een eenmansblok te doen, zowel bij een buitenaanval als bij een middenaanval. Dus dat zit er nog in en ik blok dan ook nooit als ik op buiten sta, dat doet de midden dan. Dit seizoen gaat we dat dus anders doen en moet ik wel mee gaan blokken, dat gaat nog wel even wennen worden. Een tweemansblok schrikt misschien toch wat meer af en je kan de tegenstander beter dwingen de bal omhoog te spelen. Wie niet waagt die niet wint, dus daar hebben we op getraind afgelopen week. Verder het laag zitten, het ging halverwege de wedstrijd al beter, maar ook daar hebben we op getraind. Als je laag zit (door je knieen gaat als je aan het verdedigen bent), kan je sneller naar voren bewegen, op je voor voetend zitten (op je tenen staan met je tenen naar binnen), en ben je sneller bij de bal. Probeer het maar eens, je valt vanzelf voorover. Resultaat, spierpijn in mijn kuiten haha. We hebben deze wedstrijd verloren met 15-25, 16-25, 14-25 en 08-25. Komende vrijdag hebben we ook weer een wedstrijd en we willen er weer vol voor gaan. We hebben iets eerder afgesproken zodat we nog even voor kunnen bespreken, omdat de coach ons momenteel niet traint willen we wat dingen doorspreken met hem voor de wedstrijd. Na de wedstrijd willen we dit ook gaan doen, even nabespreken en niet onder de wedstrijd dat soort dingen proberen te regelen.
 
Zondag heb ik nog meegespeeld met de kinderdienst. Om vier uur was er een kinderdienst in de kerk voor kinderen van de basisschool. Ik was gevraagd om mee te spelen op de alt/sopraan blokfluit met de muziekgroep. De muziekgroep bestond dit keer uit een piano, drum, twee zangeressen en ik dan. Het ging best aardig volgens mij. Nadeel alleen wel is dat ik mijzelf niet hoor spelen. Maar achteraf hoorde ik dat het wel mooi was de fluit als ondertoon erbij. Vooral bij een lied waarbij ik solo het intro deed en daarna gewoon de melodie meespeelde, scheen dat wel mooi te klinken (Opwekking voor kinderen 40 Je hoeft niet bang te zijn). Ik speelde niet het intro van het filmpje, maar het effect lijkt er wel op met de fluit/trompet die je hoort.
 
Afgelopen week had ik natuurlijk herfstvakantie, maar ik heb niet zo veel bijzonders gedaan. Een beetje rustig aan gedaan maar ook nog wel het een en ander voor school gedaan. Zo moesten we voor een project een standaard verpleegplan en een individueel verpleegplan opstellen en daarbij een wetenschappelijk artikel en een richtlijn opzoeken. Dit is best wat werk om de verpleegkundige diagnoses te stellen en daarbij resultaten en interventies bij te bepalen. Ook het vinden van een artikel en richtlijn was niet eenvoudig. Woensdag hadden we hier de presenatie van en ik had verwacht dat het niet vlekkeloos zou gaan. Maar de tien minuten durende presentatie ging beter dan verwacht, de docent reageerde positief en vond het een goed artikel en richltijn (die had ik opgezocht met veel moeite, haha *trots*) en ook goed toegepast op de casus. Dus dat was weer een zorg minder en een opluchting. Nu dus volgende week de toetsen. Wat afrondende verslagen maken en inleveren. En dan de tweede week van november het tweede blok dat zal gaan over verstandelijk beperkten.

Reacties

♥ Inge ♥ op 29-10-2010 13:35
Hier heeft Iris haar eerste toetsenweek achter de rug...viel haar zwaar, maar de eerste voldoende is binnen.....nu de rest nog!
Mooi dat de presentatie bij jou goed ging...Iris heeft er pas ook één gehad en dat ging over abortus, de voor en de tegens ervan....herftig onderwerp hoor!
En jij dus binnenkort over verstandelijke beperkingen...ik heb jarenlang gewerkt met verstandelijk gehandicapten...dubbel gehandicapten zelfs...heel leuk werk maar ozo zwaar!
 
Ik wens je een fijn weekend en succes op school hoor!
essie70 op 30-10-2010 11:38
Goedemorgen Helma,,
 


Liefs Esther.
boclau op 03-11-2010 17:00
Hopelijk zijn al je toetsen goed gegaan, ben benieuwd naar je resultaten! De tijd gaat best vlug he, loop zelf nog steeds enorm achter met bloggen, maar hoop van de week weer een logje te plaatsen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl