kishelma.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
 
Leeftijd: 3 jaar en 5 maanden 
 

 
 
Veel mooie gedichten met
iedere maand een ander thema.
 
Wil je jouw punt hier terugvinden?
Meld je dan nu aan!
 
 
Doe mee aan de vrede
en plaats deze vredesduif
op je website voor een
betere wereld zonder oorlogen
en haat voor een wereld
vol vriendschap,
liefde en verdraagzaamheid.
 
 
 
Elk kaarsje, hoe klein ook.
brengt licht in de duisternis.
Dit kaarsje brandt voor hen
die het nodig hebben en voor
hen die niet meer bij ons zijn.
 
 
Deze virtuele vrouw loopt
in de strijd tegen borstkanker,
om zo de aandacht te vestigen
voor dit wereldwijde probleem.
Neem haar over en zorg
dat ze blijft lopen.

Awards
Als je in mijn vriendenlijst staat,
mag je deze meenemen!
 
Gekregen van Tanya ter stimulans
om te bloggen
 
 
Award voor webloggers vanwege
hun houding tegenover andere
webloggers en/of uit dankbaarheid
 
Gewonnen bij Onsthemagedichtenhoekje
met het gedicht 'Moelijke woorden'
 
 
Gekregen van
mijn vriendin Tanya
 
 
15-11-2009
 
 
 
 
Het weekend
Het is nog steeds niet druk op mijn log maar goed, komt vanzelf wel weer. Ik heb gemerkt in deze eerste weken van de opleiding (zijn nu ongeveer een maand bezig), dat een voltijd opleiding, ook al is het hbo, toch meer tijd kost dan drie vakken op het vavo volgen. Zo af en toe schat ik het nog even verkeerd in wat er voor zorgt dat ik twee dagen zit te stressen achter mijn bureau om de dingen gedaan te krijgen. Ondertussen wil ik natuurlijk wel de leuke dingen ook blijven doen en dat vergt het nodige van mijn plan vaardigheid. Tot nu toe gaat het nog goed, maar ik moet dus nog even mijn draai vinden in mijn agenda wat dat betreft.
    Op vrijdag ben ik vrij, dus dan kan ik in theorie veel huiswerk doen, maar dan moet je dat wel doen. Zeker als je het weekend geen tijd gaat hebben daarvoor... Zo ook dit weekend, maargoed, ik ben d'r weer uitgekomen.
    Zaterdag werd ik om kwart voor acht ('s morgens vroeg opgehaald) door iemand van de kerk, na nog een paar mensen opgehaald te hebben en overgestapt te zijn in een andere auto, vertrokken we om half negen met vijf vrouw naar Woerden voor een trainingsevent voor Rock Solid van Youth For Christ. Voor degene die dit niet kennen: Youth For Christ is een organisatie die zich inzet voor jongeren, ze organiseren allerlei progamma's voor jongeren, waaronder ook Youth Alpha en Rock Solid. Rock Solid is een club voor 11 tot 14 jarigen die we in onze kerk elke week willen gaan organiseren. In de anderhalf uur dat dit ongeveer gaat duren gaan we heel veel spellen in een vlot tempo met de jongeren doen. Al deze spellen hebben iets te maken met het thema van die avond. Ook is er een preek van de week waarin het thema wordt gelinkt aan het geloof. Het is bij dit programma niet de bedoeling direct te evangeliseren, maar meer om de jongeren houvast te geven in allerlei dingen waar ze mee te maken krijgen op die leeftijd, om ze iets mee te geven van normen en waarden en daarin ook wel iets van het geloof te laten zien. Tot nu toe hebben we zes tieners van onze kerk die mee doen, het is ook de bedoeling dat er jongeren van buitenaf naar die avonden toe gaan komen. We gaan twee leiders hebben in onze kerk die het hoofdzakelijk gaan leiden, 'mijn' groepje (16+) gaat ongeveer een keer in de maand hierbij helpen. Daarom waren we dus zaterdag op die training om te zien of het ons wat lijkt om daarbij te gaan helpen. Wat ik tot nu toe heb gezien vond ik erg leuk, om op deze manier die tieners een leuke avond te geven en ze ook iets mee te geven. Wat ik ga doen weet ik nog niet, of ik als leiding kan optreden en dan ook nog eventueel vragen tieners op mij af te krijgen... Maar daar moeten we het nog over hebben wat onze rol als 'helpers' dan gaat zijn.
    'Mijn' groep van zes jongeren is dus weer bij elkaar geweest om te kijken hoe we de catechese gaan invullen dit seizoen. Tot nu toe is besloten om het concept 'predikant bereid voor en vertelt, wij luisteren' wat aan te passen. Een avond per maand zullen we wel op die manier bij elkaar komen, een avond per maand gaan we waarschijnlijk bezig zijn met Rock Solid, een keer per maand gaan we naar een event (concert, activiteit, jeugddienst enz) en een keer per maand komt er een verdiepende opdracht. Dat is tot nu toe het plan, hoe we het verder gaan invullen moeten we nog even bekijken.
    Na de training van zaterdag was de dag nog niet om, 's avonds mocht ik nog van acht uur tot half een op de tweeling passen. Een lange dag was het dus wel zaterdag. Toen ik kwamen lagen de kinderen op bed en ik heb ze de hele avond, op een hoestje na, niet gehoord. Ik heb dus lekker relaxt op de bank gezeten met mijn leerboeken. Tot mijn verbazing heb ik het nog tot half een volgehouden met mijn leerboeken, en dat voor de zaterdagavond:P Ik heb dus wel lekker wat kunnen doen, en daardoor kon ik het zondag rustig aan doen.
    Zondag na de kerk kwam vriendlief namelijk deze kant op. Het zou eerst niet lukken om af te spreken dit weekend, maar na even puzzelen dus toch wel. Hij is tot half tien gebleven dus weer alle tijd gehad om bij te praten en van alles en niks te doen (muziek luisteren, tv kijken enz). Zo bij elkaar dus een prima weekend gehad!
 
De presentatie van vorige week dinsdag, waar ik het in de vorige log over had,  over diabetis is nog best goed gegaan. In een uurtje hebben we de informatie die mijn groepsgenoten al hadden verzameld verdeeld en nog wat uitgewerkt. Een powerpoint bleek er ook al te zijn en uiteindelijk ging het zo slecht nog niet. Er werd vooral naar de inhoud gekeken en niet naar de vorm van de presentatie, de inhoud was goed dus dat was mooi. Dus ook in korte tijd kunnen we iets in elkaar draaien is gebleken. Wel hebben we de conclusie getrokken dat we het bij een volgend project anders gaan aanpakken...

Reacties

Sanne op 27-09-2010 10:47
Een lekker bezig bijtje! Wel leuk om die jongeren iets mee te geven, maar je moet jezelf niet voorbij gaan lopen natuurlijk. Dus pas wel op dat je niet teveel hooi op je vork gaat nemen.
 
 
Gelukkig is de presentatie goed gegaan. Toch een heerlijk gevoel!
 
 
♥ Inge ♥ op 27-09-2010 14:25
Zo, een lange log hoor! Fijn dat de training goed ging...wel heel bijzonder als je daaraan meedoet! Zo kom je wel in contact met meerderen jongeren, en dat is ook leuk! Nah, was dus wel makkelijk oppassen zo he? Fijn dat de presentatie goed ging meid! Veel succes verder hoor!
boclau op 27-09-2010 20:50
Dat is een druk weekend geworden! Leuk dat je toch nog wat met hem hebt kunnen afspreken. Rock Solid lijkt me inderdaad een leuk project.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl